Denkt u dat u over 2015 recht heeft op een belastingteruggaaf? Laat die dan maandelijks aan u uitbetalen. Het geld kunt u dan direct gebruiken of opzij zetten. Laat u het geld bij de fiscus staan, dan krijgt u daarover in principe geen rente vergoed!

> U krijgt de teruggaaf door te vragen om een voorlopige aanslag. Ga naar www.belastingdienst.nl voor meer informatie en het programma voor de voorlopige aanslag, of neem contact op met de Belastingtelefoon (0800-0543, gratis).

> Heeft u al een voorlopige teruggaaf over 2014, dan hoeft u geen teruggaaf aan te vragen over 2015: dit gebeurt automatisch.

LET OP: Bereikt u in de loop van 2015 de AOW-gerechtigde leeftijd, zijn uw enige inkomsten in 2015 een AOW-uitkering en heeft u een fiscaal partner die voldoende belasting betaalt en die alle overige inkomsten, aftrekposten en het vermogen aangeeft? Zorg er dan voor dat u tot en met de maand voorafgaand aan het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd een voorlopige teruggaaf krijgt voor de heffingskortingen. Uw belastingteruggaaf kan in sommige gevallen groter zijn dan wanneer u na afloop van 2015 via een aangifte belasting terug zou vragen.